rzeczywiście dobre logo to sztuka sama w sobie, a wymyślanie nowego do każdej pracy np. u Bacia jest z lekka pozbawione sensu (przynajmniej w taki sposób, jak to zazwyczaj następuje, czyli szybkiej decyzji o 6 rano ), widziałem przykłady u kolegów i koleżanek które nie dość, że ni jak nie wyrażały idei projektu, to nawet w żaden sposób nie wykorzystywały tej najbanalniejszej z metod , czyli kawałka rzutu albo sytuacji, czy tam czegokolwiek oczywistego, tylko były podobne np. do "słoneczka" czy czegoś tam "bo tak!" ...brak szacuna!
Właśnie o to chodzi - może ja ktoś będzie musiał taki logo "walnąć" czwarty raz to wreszcie załapie o co chodzi. ;)
Nie mówię tu o opanowaniu magicznej sztuki tworzenia dobrego logo, ale o minimalnym pojęciu "po co na co i dlaczego"
Miejmy nadzieję, że tak będzie, ale w tym semestrze np. moja prowadząca projekt nie zamieniła ze mną choćby 1 zdania na temat loga projektu i nie zauważyłem żeby zamieniła z kimkolwiek innym (drugi prowadzący z grupy sąsiedniej to samo ):-) także niestety ja nie wierzę w tą naukę przez powtarzanie
...no w takim wykonaniu jak u nas to rzeczywiście nie ma :) ... a tak generalnie to ja jestem za logo własnym obrazującym jakieś tam twoje generalne idee i przemyślenia ... i takie logo możesz sobie wrzucać na wszystkie twoje projekty (niekoniecznie na każdej planszy :P ), a co za tym idzie powinno być ono przemyślane i wyrażać twoje generalne podejście do projektowania + być znakiem firmowym i tyle... tak jak w zamieszczonych wcześniej przykładach.