Uzyc Illustrator'a do skladania plansz, zaoszczedza sporo czasu i jakosci.
no dokladnie. chyba juz to wielokrotnie pisałem, że rastrowanie pięknie przygotowanego vectora (w tym wypadku dwg) jest bezsensowne. tylko illustrator!
_________________ - sounds good - looks good - feels good too -
Poza tym, zrobcie rendera 1000x1000px i wudrukujcie go skladajac plansze w szopie, tak zeby kreski byly ladne. Co wam wyjdzie przy rozdzialce 300dpi? Niech kazdy sobie sam odpowie. Powiem tyle, moja ostatnia axonometira wydrukowana mniej wiecej w rozmiarze 50x70cm miala 2000x1500px i prawie "jakosc zdjecia" przy idealnych kreskach. To jest wlasnie najwazniejsza magia ilustratora. A chyba nikomu kto renderuje nie musze mowic ile razy rosnie render przy np dwukrotnym powiekszeniu obrazka.
Nie wiedziałem, że Ilustrator jest lepszy do obrazów rastrowych od Photoshopa
A gdzie cos takiego wyczytales? Ja tylko pisze o skladaniu plansz, ktore dzieki ilustratorowi moga miec mniejsce dpi z zachowaniem ostrych linii, a dzieki temu mozna ograniczyc rozmiar renderow.
hmmm nie pamiętam czy corel otwiera format *.tiff ale w tym formacie mogą być zachowane warstwy.. PS otwiera.. Jak się nie poszczęści można spróbować z *.png.