Z racji tego, ze wiosna pomalutku zbliza sie do nas, czas rozpoczac sezon paintballowy. Moze po calej sesji i zeszlym semestrze ktos ma ochote odreagowanie i chcialby troche "pozabijac"/pomalowac(to opcja dla tych bardziej artystycznych dusz:P).
Sam pogrywam czesto w painta i jest opcja zabierania sie w niektore weekendy ze mna (mam zwykle 4 wolne miejsca w aucie) na rozgrywki do Dlugoleki. Duze fajne poletko zlozone z "przedpola" z zaslonami i kawalka gestego lasu. Lacznie 1ha do grania na rozne sposoby oraz zaplecze co2, jedzenie i picie w cenie gry.
Druga opcja jest nieco inna. Mam mozliwosc zaproszenia znajomego, ktory moglby nam zorganizowac gre we Wrocku. Dysponuje on terenem na Ksiezu Malym-opuszczony budynek z duzym terenem lub miejscem przy ul. Dlugiej obok gieldy samochodowej gdzie rozgrywane jest speedball (dla niewtajemniczonych sportowa wersja painta grana na polu z rozlozonymi "balonami", bardziej dynamiczna rozgrywka niz ta militarna, ktora zorientowana jest bardziej na skradanie). W obu przypadkach koszt wypozyczenia sprzetu (marker, maska, butla co2 lub hp, ochraniacza, rekawice i 500 kul; bez munduru) to koszt 100zl. Jest tez oczywiscie mozliwosc grania na wlasnym sprzecie.
Gdyby zebrala sie wieksza grupka to taka imprezke moglibysmy sobie zorganizowac. Gdyby jednak taka grupka sie nie zebrala to zawsze mozemy sie dogadac co do wspolnych wyjazdow na malowanie.
W obu przypadkach jest mozliwosc wypozyczenia sprzetu. Jesli chodzi o wyjazdy do Dlugoleki to koszt wypozyczenia sprzetu byl w granicach 30zl (marker, maska, butla i MUNDUR), wstep na pole z wyzywieniem, piciem i dobijaniem co2 tez 30zl, kule we wlasnym zakresie (tutaj moge pomoc i kupic hurtowo jesli ktos by chcial). W przypadku imprezy organizowanej dla nas to koszt wypozyczenia juz pisalem, niestety jest to koszt wypozyczenia sprzetu ale BEZ munduru. Jako mundur moze posluzyc wszystko, farba jest latwo spieralna wiec wystarcza dlugie spodnie i jakas bluza. A jesli ktos nie chce niszczyc swoich ciuszkow to zawsze mozna kupic w Castoramie takie jednorazowe kombinezony malarskie (my uzywamy ich w wersji bialem w zimie )
Wiek: 23 Dołączyła: 31 Mar 2007 Posty: 114 Skąd: Świdnica
Wysłany: 2010-02-23, 15:47
Ja tez bawiłam sie na TotalPaintWar bardzo mi sie podobało,
wiec jestem jak najbardziej za takimi inicjatywami i mysle ze udałoby mi sie skołować tez kilku znajomych.
_________________ "Jeśli na Melmac poprosisz o coś chrupiącego, podadzą ci kota z artretyzmem"
No to zbiera sie ekipa:) Jesli jestescie zainteresowani prywatna imprezka to pogadam ze znajomym ile minimalnie potrzebujemy osob. Pozniej zostaje juz tylko ustalenie jakiegos dogodnego dla wszystkich terminu i wybranie miejsca i rodzaju rozgrywki (czy wolicie gre militarna na Ksiezu czy speedowa przy ul. Dlugiej). A jak juz ruszy Dlugoleka to bede dawac na bierzaco znac jesli bede jechac to bedzie mozliwosc zabrania sie ze mna.
podpisuje się rękami i nogami. W sumie preferuję ASG, mam swój sprzęt ale ok ok, trzeba wszystkiego spróbować. Zresztą również myślałem o tegorocznym TotalPaintWar ale nie mam żadnego doświadczenia w paintball, markera ani uniformu też nie
No to sprawa wyglada tak, ze gierka bedzie 14 marca na Ksiezu Malym. Wszystkich chetnych zapraszam juz na PW.
[ Dodano: 2010-03-10, 21:15 ]
W ta niedziele odbedzie sie gra na Ksiezu Malym. Jest jeszcze mozliwosc dolaczenia sie (koszt jw. czyli 100zl z wypozyczeniem sprzetu).
Jesli ktos bylby zainteresowany, szczegoly podam na priv.